Măcinare umedă

NETZSCH, reprezentat în România de Kogaion, este unul dintre liderii de piață în tehnologia de măcinare umedă. Combinarea cunoștințelor legate de proces și programul extins al mașinilor, de la laboratoare la mașini de producție și pentru a completa liniile de producție este punctul nostru de forță.

Morile cu bile cu agitare sunt echipamente de măcinat pentru prelucrarea ultra-fină de solide în lichide. Domeniul lor de aplicare acoperă intervalul de dimensiuni ale particulelor de la 200 μm (maximum 500 μm) până la domeniul submicronic (nanometric). Cu un factor de distribuție de până la 1: 10 000 (200 μm -> 20 nm), gama de aplicații este extinsă, iar diversitatea sarcinilor este extrem de vastă. Umidificarea și omogenizarea solidelor în lichide, dezaglomerarea și dispersia, până la adevărata mărunțire a particulelor primare, fac din moara cu agitare un echipament universal de procesare umedă. În funcție de proprietățile produsului, se folosesc diferite tipuri de mori cu agitator cu diferite sisteme de măcinare.

Amestecarea și dispersarea

Amestecarea este una dintre operațiunile de bază în ingineria mecanică de procesare. În acest mod, cel puțin două substanțe inițiale sunt combinate într-o singură substanță cât mai omogenă posibil.
Procesul de amestecare este în mod obișnuit urmat de dezaerare deoarece, în timpul procesării produselor lichide până la produse foarte vâscoase, buzunarele de aer sau de gaz provoacă adesea probleme. Buzunarele de aer, prin urmare, oxigenul, pot avea efecte negative asupra produsului – cum ar fi oxidarea, râncezeala grăsimilor sau a uleiurilor, decolorarea sau deteriorarea aromelor și a gustului, de exemplu – și, pentru materialele care urmează a fi acoperite, suprafețe netede. În schimb, produsele dezaerate sunt, de obicei, mai stabile din punct de vedere chimic și mai durabile.

Echipamente pentru măcinare umedă

Echipament Laborator

GDPR
× Info! Sunt de acord sa apar in statisticile website-ului, ca vizitator. De acord Nu vreau