Aplicatii

Mașinile și echipamentele Diviziei de Dispersie și Măcinare NETZSCH sunt utilizate în principal în domeniile de aplicare a vopselelor și acoperirilor, pigmenților, pesticidelor, compușilor de baterii și a ceramicii. Aceste sectoare diferite impun cerințe diferite asupra mașinilor și tehnologiei.

Răspundem acestei provocări și vă îmbunătățim capacitatea competitivă prin eficiența energetică maximă, cu o calitate reproductibilă a produsului, reducând, de asemenea, timpii de întrerupere. Profitați de un partener inovator care vă poate sprijini pe termen lung oriunde în lume. Împreună cu dvs., vom dezvolta soluția optimă pentru sarcina dvs. de procesare.

Adezivi și agenți de etanșare

Adezivii și agenții de etanșare sunt aplicați și utilizați în numeroase domenii și industrii, cum ar fi industria automobilelor, industria electronică, aviația și astronautica, industria metalurgică, producția, întreținerea și repararea și industria ambalajelor.

Agrochimie

Pentru formularea substanțelor de protecție a instalațiilor, a îngrășămintelor și a tratamentelor pentru semințe folosind tehnologia cea mai recentă, NETZSCH oferă mașini și procese/procedee sofisticate de ultimă oră. Proiectarea și selectarea tehnologiei NETZSCH potrivite pentru procesul dvs. de producție ia în considerare aspectele legate de eficiența economică, fiabilitate, calitate și protecția mediului înconjurător.

Comunicăm cu clienții noștri pentru a dezvolta soluții și le punem în aplicare oferind service și asistența proceselor. Numeroasele referințe pentru laboratoarele, mașinile de producție, până la sistemele noastre la cheie arată că mulți clienți internaționali și-au pus încrederea în noi.

Baterii

Bateriile litiu ion stochează și furnizează energie electrică în telefoane mobile, laptop-uri și unelte. Aplicațiile mobile, cum ar fi pentru bicicletele electrice, scuterele electrice și alte vehicule electrice și conceptele hibride, au creat o cerere în creștere constantă pentru baterii.

Scopul este de a dezvolta baterii tot mai puternice, care să aibă o capacitate crescută, o durată mai lungă de viață, o durată de încărcare mai scurtă și o greutate mai mică. Bateriile litiu-ion sunt în principiu alcătuite dintr-un electrod negativ (anod), un electrod pozitiv (catod) și o membrană de separare. Electrozii individuali sunt alcătuiți din folii de conductori care sunt acoperite cu un amestec de lianți, materiale active și aditivi (pastă de baterii).

Pe lângă rezistența mecanică și termică a separatoarelor, factorii cheie pentru calitatea și siguranța bateriilor sunt compoziția chimică, forma și distribuția dimensiunilor particulelor materialelor active, omogenitatea și absența defectelor acoperirilor pe foliile de conductor ale electrozilor. Bazându-se pe experiența acumulată de mulți ani, NETZSCH oferă un vast sortiment de mașini și echipamente pentru măcinarea, amestecarea, omogenizarea, dispersia, delaminarea, separarea și dezaerarea uscată și umedă, precum și analiza.

Celuloză

Hârtia este cu siguranță primul lucru care vine în minte pentru majoritatea oamenilor când se gândesc la celuloză. Bineînțeles că este corect, dar este doar o mică parte din gama reală de utlizări ale acestui material. Acest produs natural are numeroase utilizări variate în societatea de astăzi – atât în forma sa pură, cât și ca un așa-zis derivat (adică o substanță modificată chimic cu o bază de celuloză). Din punct de vedere chimic, celuloza este o polizaharidă; adică o moleculă de celuloză a fost asamblată într-un lanț lung din mai multe blocuri de construcții de zahăr (în mod specific: glucoză).

Prin transformarea chimică a celulozei brute, pot rezulta multe proprietăți suplimentare. În general, extracția celulozei este o procedură complexă. Este necesară o întreagă serie de etape mecanice și chimice, mai întâi pentru a separa celuloza de materialele naturale asociate și apoi pentru a o rafina până când se curăță chimic.

Ceramică / Sticlă

Materialele ceramice sunt folosite încă de la începuturile omenirii. Primele figurine au fost create din materiale ceramice și sunt întărite prin coacere de peste 24.000 de ani. Alte descoperiri dovedesc fabricarea cărămizilor (aproximativ 14.000 de ani) sau producția de vase ceramice practice (acum 7000 până la 8000 de ani).
Până în prezent, ceramica și-a dovedit valoarea într-o multitudine de utilizări. Dezvoltarea continuă înseamnă că ceramica este de interes pentru noi aplicații care necesită rezistență, rezistență la uzură, rezistență la coroziune și stabilitate de temperatură – și, în același timp, o densitate specifică scăzută.

Materialele ceramice sunt componente ale uzinelor pentru metalurgie, chimie și producția de energie.

Industria automobilelor le folosește, de exemplu, ca izolatoare de bujii, acoperiri, garnituri în zona fierbinte a galeriei de evacuare și supapele ușoare din motor. Capacitatea de izolare a curentului electric, proprietățile magnetice, dielectrice, semiconductoare, superconductoare, face ca ceramica funcțională să fie utiliză în industria electronicelor.
Caracteristicile mecanice și fizice ale materialelor ceramice pot fi manipulate, printre altele, prin ajustarea selectivă a microstructurii.

Cerneluri digitale

Uitați-vă în jur și cu siguranță veți găsi un obiect imprimat cu tehnologie inkjet.

De ani de zile, industria ceramică a utilizat imprimarea digitală pentru a decora plăcile folosind cerneală ceramică pigmentată. Alte sectoare industriale, cum ar fi textile, ambalaje, sticlă, electronice funcționale, printre altele, utilizează tot mai mult această tehnologie.

Procesul de fabricare a cernelurilor digitale nu este doar o măcinare ultra-fină a particulelor submicronice sau nanomicronice. Este un set de procese complexe, cum ar fi amestecarea în fază solidă / umedă, umectarea, interacțiunea substanțelor chimice cu suprafețe solide, stabilizarea, omogenizarea și, evident, măcinarea fină în distribuția necesară a dimensiunii particulelor.

Experiența acumulată și poziția de lider în acest tip de aplicație ne-au permis să dezvoltăm și să alegem cele mai bune soluții din portofoliul nostru, care acoperă diferitele etape ale procesului de fabricare a cernelei, având întotdeauna în vedere cerințele specifice fiecărui tip de cerneală.

Mii de tone de cerneală digitală produse cu echipamente NETZSCH dovedesc încrederea acordata din partea a sute de clienți din întreaga lume.

Aplicații Nano

Nano este cuvântul cheie al epocii noastre. Tehnologia Nano este un termen colectiv pentru o gamă largă de utilizări care au legătură cu structurile și procesele la scară nanometrică: particule solide în suspensii și pulberi, prafuri, picături de lichid în emulsii, aburi, spray-uri sau spume a căror dimensiune primară este mai mică de 100 nm. Nanoparticulele au o suprafață specifică foarte mare, ale căror atomi de suprafață sunt de obicei foarte reactivi. Asta face ca nanoparticulele să fie atât de unice și să aibă ca rezultat proprietățile lor speciale.

Cu ajutorul unor astfel de particule este posibil să se producă acoperiri rezistente la zgârieturi, materiale cu proprietăți noi cum ar fi ceramica cu sinterizare scăzută, metale amorfe (transparente) și materiale cu rezistență ridicată la tracțiune și rezistență la rupere la temperaturi scăzute sau superplasticitate la temperaturi mai ridicate. Nanoparticulele sunt mai mici decât virușii și bacteriile. Prin urmare ele pot penetra cu ușurință celulele. Această caracteristică face ca nanoparticulele să fie interesante pentru industria farmaceutică, deoarece acestea pot fi folosite pentru a transporta „ingrediente eficiente” prin bariere biologice, cum ar fi bariera sânge-creier, de exemplu.

Există două moduri de a produce nanoparticule. Prin metoda condensării sau „de jos în sus”, particulele sunt create prin agregarea moleculară a unei substanțe existente în formă dizolvată, lichidă sau gazoasă. Aceste tehnici sol-gel, tehnici de precipitare, procese de microemulsie și fază gazoasă sunt avantajoase prin faptul că pot produce sisteme cu particule sferice cu puritate înaltă, practic monodispersate. Dezavantajul este că, capacitatea maximă de producție este de obicei destul de scăzută. Aceasta înseamnă că, de regulă, aceste metode oferă doar o capacitate limitată de extindere.

Producția de particule foarte fine prin pulverizarea particulelor grosiere se numește metoda dispersie sau „de sus în jos”. Densitățile energetice ridicate, cum ar fi cele obținute în mori cu bile cu agitare, sunt necesare pentru astfel de sarcini de măcinare. Măcinarea umedă este modul principal de funcționare pentru morile cu agitator cu bile. Acestea sunt folosite în multe ramuri industriale pentru pulverizarea materiilor prime, precum și pentru dispersia pigmenților fini și a produselor de tip „bottom-up”.

Vopsea

Vopseaua este un material de acoperire pe bază de lianți organici și, în funcție de compoziția agentului de legare, poate conține solvenți organici și / sau apă. Pigmenții organici sau anorganici care sunt fin dispersați în liant dau vopselei culoarea sa. În general, vopseaua este compusă din lianți, solvenți, umpluturi, pigmenți și aditivi. În cea mai mare parte, liantul este incolor și leagă substratul respectiv cu pigmentul, ceea ce conferă suprafeței vopsite calitatea dorită a culorii. După aplicarea vopselei, solventul se evaporă iar culoarea se solidifică și se usucă.

Aditivii servesc, de exemplu, ca conservanți, în formarea peliculei, atingând o anumită elasticitate sau suplețe sau chiar stabilind o anumită vâscozitate. Suprafețele de metal, lemn, minerale sau materiale sintetice pot servi ca substraturi de acoperire. Vopseaua nu este doar pentru scopuri decorative. Este folosit ca strat de protecție împotriva efectelor provocate de intemperii, încărcături chimice și mecanice, de exemplu în industria construcțiilor de automobile, construcții, inginerie mecanică și construcții navale.

Pigmenți și coloranți

O lume fără culoare ar fi plictisitoare. Elementele și substanțele care fac totul colorat sunt, pe de o parte, împărțite în funcție de structura chimică în coloranți anorganici și organici. Pe de altă parte, pigmentul sau colorantul de desemnare este adaptat la modul în care colorantul se comportă într-un anumit mediu. Prin urmare, distincția dintre pigment și colorant nu este rigidă, iar o singură substanță poate fi atât un pigment, cât și un colorant în același timp.

Pigmenții sunt formați din particule care sunt insolubile în vehiculul său și prin urmare trebuie dispersate fin într-un agent de legare. Datorită proprietăților lor optice, ele sunt utilizate ca substanțe cromoforice, de exemplu în vopsele, cerneluri tipografice sau cerneluri cu jet de cerneală sau, datorită proprietăților tehnice și chimice speciale, ca agenți anticorozivi, de exemplu.

Coloranții sunt, de asemenea, anorganici sau organici și spre deosebire de pigmenți, sunt complet solubili în vehiculul lor (apă sau solvenți organici). Acestea sunt utilizate, de exemplu, pentru colorarea textilelor (coloranți textile), a materialelor plastice și a fibrelor de plastic și ca substanțe cromoforice în tehnologia alimentară, de ex. beta-caroten în băuturi răcoritoare.

Cerneluri pentru tipărire

Cerneluri pentru tipărire sunt fin dispersate, de la amestecuri lichide la amestecuri sub formă de pastă, care sunt alcătuite din coloranți, cum ar fi pigmenți, lianți (ulei-lac) și aditivi cum ar fi diluanți, dispersii de ceară etc

Cernelurile tipografice sunt utilizate în mașinile de imprimat pentru a imprima pe o mare varietate de materiale, cum ar fi cartonul, hârtia, folia, plasticul, metalul, pielea etc.
Forma acestor materiale poate fi plană, cilindrică …. Compoziția cernelurilor tipografice depinde de metoda de imprimare și de substratul care urmează să fie imprimat.

Învățământ

Pentru cercetare și dezvoltare în medii industriale și academice, aveți nevoie de rezultate fiabile. Odată cu trecerea de la laborator la producție, reproductibilitatea loturilor de produse foarte mici este la fel de importantă ca și predicțiile informate și calculele fiabile.

Vă puteți baza pe mașinile noastre de laborator, atât pentru cercetarea de bază, controlul și asigurarea calității, dezvoltarea produselor și formularelor, cât și pentru optimizarea proceselor. Tehnologia de încredere, manevrarea ușoară și utilitatea sunt principalele puncte forte ale mașinilor noastre. Datorită gamei foarte mici de produse, puteți efectua mai multe teste într-o perioadă scurtă de timp, cu pierderi minime de produs și să obțineți rezultate însemnate chiar și cu finețe la scară nanometrică. Economisiți timp și cheltuieli pentru cercetarea de bază sau pentru dezvoltarea produsului și vă puteți concentra doar asupra problemelor științifice.

GDPR
× Info! Sunt de acord sa apar in statisticile website-ului, ca vizitator. De acord Nu vreau